Çocuk Koruma Kanunu Toplantısı Yapıldı

Çocuk Koruma Kanunu Toplantısı Yapıldı

5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanuna Göre Verilen Koruyucu ve Destekleyici Tedbir Kararlarının Uygulanması Hakkındaki Yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden 01.12.2022 tarihinde Kaymakamlık Toplantı Salonunda Kaymakam Adem Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Belediye Başkan Vekili Erhan Savran, İlçe Jandarma Komutanı Fatih Türkmen, İlçe Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Sağlık Müdürü A.Enis Özdemir, İlçe Özel İdare Müdürü M.Selim Müftüler, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, İlçe SYDV Müdürü Nurgül Türker, Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli, Sosyal Çalışmacı Ayşegül Gürbüz ve Psikolojik Danışman Fatih Kürşat Öztürk katılım sağlamıştır.
Toplantıda Kaymakam Adem Çelik 5395 sayılı Kanunun Uygulanması, Kurum/ Kuruluşların görev ve sorumlulukları, çocuklar hakkında yapılan iş ve işlemler hakkında ilgili Kuruluşlardan bilgi alarak vaka bazlı örneklerle inceleme ve değerlendirmede bulunmuştur. Kaymakam Çelik, çocuklar hakkında yapılan işlemlerin titizlikle yerine getirilmesi gerektiğine, çocuğun üstün yararının gözetilmesinin önemine vurgu yaparak dezavantajlı grupta yer alan, suça sürüklenen veya korunma ihtiyacı içerisinde olan çocuklar hakkında Eğirdir ilçesinde bulunan Kurumların iş birliği ve koordinasyonlu olarak çalışmalarının, her kurumun kendi görev alanları içerisinde değerlendirme ve çalışmalar planlaması talimatlarını vermiştir.
Toplantıda Eğirdir ilçesinde belirlenen gündem maddeleri görüşülerek değerlendirmelerde ve istişareler bulunulmuştur.