2022 KASIM AYI MECLİS TOPLANTISI 9 BİRLEŞİMLE SONA ERDİ.

EĞİRDİR BELEDİYE MECLİSİ 2022 KASIM AYI

TOPLANTISI 9 BİRLEŞİMLE SONA ERDİ.

EĞİRDİR BELEDİYESİNİN 2023 YILI BÜTÇESİ

220 MİLYON OLARAK BELİRLENDİ.

Eğirdir Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı toplantısı 9 birleşimin sonunda Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK başkanlığında toplanarak sona erdi.

Bütçe görüşmelerinin yanı sıra Eğirdir Belediyesi Birim Müdürleri Meclisi yaptıkları çalışmalarla bilgilendirirken, diğer kurumlardan meclise katılan daire müdürleri de Eğirdir Belediye Meclisini bilgilendirerek işbirliği ve istişare geleneği devam etti.

Kasım ayı birleşimlerinin son gününde Eğirdir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Gök belediye meclisinde yaptığı sunumla başkan ve meclisi bilgilendirerek başta yurt konusu olmak üzere diğer sıkıntılar istişare edildi.

AK Parti Meclis grubu adına söz alan Belediye Meclisi Üyesi Mehmet Yaşar; ‘Sayın başkan, değerli meclis üyesi arkadaşlarım, kıymetli müdürlerim, değerli misafirler. Tüm Eğirdir halkını bu kürsüden sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. 2023 yılı bütçe görüşmelerimizin bugün sonuna geldik, ve bütçeyi oyladık, kabul ettik, göreve geldiğimiz 3,5 yıl içerisinde elimizden geldiği kadar hepimiz Eğirdir için daha iyi neler yapabiliriz, daha iyi yaşam şartlarını nasıl değiştiririz için çalıştık. Bu 3,5 yıl içinde 2 yılı pandemi, malumuz Ukrayna-Rusya savaşı üzerine tuz biber oldu. Dolayısıyla bütün dünya ülkeleri bir ekonomik sıkıntı içerisine girdi, keza ülkemizde öyle. Fakat bütün bu zorluklara rağmen Eğirdir’imize genel bütçeden yapılan yatırımlar 250 milyon türk lirasını buluyor. Belediyemizin mülkiyetinde olan Gençlik Spor İl Müdürlüğüne tahsis ettiğimiz Mavi Göl Otelini 3 milyonluk yatırımla 136 öğrencimiz hizmet almaktadır, öğrenci aileleri belediyemize teşekkür etmektedirler. Kapalı yüzme havuzumuz 750 sporcumuza yüzme eğitimi vermiştir. Torosgaz ile ilçemiz Altınkum ve İstasyon mahalleleri doğalgaza kavuştular. Bugün itibariyle 1200 aileye abonelik verilmiş olup doğalgaz abone kullanımı 500 olarak belirlendi. 2023 yılı bütçemizi 220 milyon olarak belirledik. 2022 yılında 13 milyon liralık yatırım yapmışız. İnşallah önümüzdeki dönemde kaynaklarımızı daha iyi kullanarak daha çok yatırım yaparız. Ben bugün işin manevi yönünden bir hadis-i sizlerle paylaşmak istiyorum, ‘Rasulallah efendimiz (S.A.V.) emanet zayi olduğu zaman kıyameti bekle buyurmuşlardır. Bir sahabi, ‘Ya Rasulallah. Emanetin zayi olması nasıl olur diye sorunca buyurdular ki, ‘İşler ehlinden başkasına verildiği zaman kıyameti bekle buyurdular. Artık yorumunu, yapılan hizmetleri tartarak, ölçerek insanlara bırakıyorum. 2023 yılı bütçemizin, memleketimiz, devletimiz için tüm Eğirdir’imiz için hayırlara vesile olmasını canı gönülden niyaz ediyorum, hepinize saygılar sunuyorum.’ İfadelerini kullandı.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ise; ‘Çok teşekkür ediyoruz, emeğiniz için. 2022 Aralık toplantısı 5 Aralık 2022 saat 16.00’da toplanılmasını oylarınıza sunuyorum.’ diyerek Eğirdir Belediye Meclisi 5 Aralık’ta toplanmak üzere kapandı.

Eğirdir Belediyesi birim müdürleri 2022 yılı faaliyetleri ve 2023 yılı bütçe teklifleri ile ilgili sunumlarını yaptılar. Eğirdir Belediyesinin 2023 yılı bütçesi 220 milyon olmasına karar verildi. Ayrıca belediye kiracılarının dükkan devir konuları ve imar planı tadilat konuları da mecliste görüşüldü.

Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök; ‘2023 yılı bütçesi Ülkemize, Milletimize ve Eğirdir halkımıza hayırlı uğurlu olsun, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza, milletvekillerimize, Valimize, Kaymakamımıza, ilgili kurum ve kuruluş müdürlüklerimiz başta olmak üzere, belediyemiz birim müdürleri ve tüm personelime teşekkür ediyorum, hizmetlerimiz durmadan devam edecektir. Her şey Eğirdir halkımız için.’ İfadelerine yer verdi.