MAVİGÖL KIZ YURDU, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN HİZMETİNE AÇILIYOR.

Eğirdir Belediyesinin encümen kararıyla Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne ücretsiz tahsis ettiği Mavigöl Oteli, İlçe Müdürlüğü üniversite kız öğrencilerinin konaklama sorununu çözmek adına Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Eğirdir Belediyesinden aldığı desteklerle çalışmalarını bitirmek üzere. Kaymakam Adem ÇELİK yapılan çalışmaları yerinde izleyerek, 26 Eylül 2022 tarihinde eğitim öğretime başlayacak Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) öğrencilerinin konaklama ve mağduriyet sorununun yaşanmaması gerektiğini belirtti.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, Mevcut A Blok Kız Yurdunun yazın tadilat tamirat yapılarak fiziki yapısının yenilendiğini ve 204 yataklı olan sayının, kapasite artışı yaparak 266’ya çıkarttıklarını söyledi. Dolayısıyla 12 Eylül 2022 tarihinde eğitim öğretime başlayan Süleyman Demirel Üniversitesinin çok sayıdaki öğrencisine konaklamalarına cevap verebilecek hale geldiklerini ifade eden İlçe Müdürü, 136 yatak kapasiteli Mavigöl Kız Yurdu ile ilçemizdeki kız öğrencilerine yönelik kapasitemizin toplam 402’ye çıktığını söyledi.
94 yatak kapasiteli Erkek Yurdunun da tadilat tamirat yapılarak yenilendiğini, buradaki yatak sayısının da 140’a çıktığını ve ilçemiz kız-erkek yurtlarımız kapasitesi geçen yıla göre 298 olan toplam sayının 542’ye çıktığını ifade etti.