Eğirdir’de “Doğa Çocuk Şenliği”

Eğirdir Kaymakamlığı ile Eğirdir Belediye Başkanlığının ortak projesi olan ‘’Doğa Çocuk Şenliği’’ Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde Eğirdir Belediyesi Rüya Park ve Hayvanat Bahçesi alanında gerçekleştirildi.

Doğa Çocuk Şenliğine, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük ve Eğirdir Daire Müdürleri ile birlikte Isparta Umut Evleri, Uluborlu İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi, Göktaş İlköğretim Okulu, Mahmatlar İlk Öğretim Okulu, Muazzez Yaşar Şapçı İlköğretim Okulu, Isparta ÇÖDEM, Isparta Mehmet Tönge Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi ve Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünden Sosyal Ekonomik Destek ile faydalanan çocuklar, Yalvaç SHM Müdürü Ümit Burçakbaş, Isparta Engelsiz Yaşam Merkezi Umut Evleri katıldı.
Etkinlik sürecinde katılım sağlayan çocuklara doğa ve çevre hakkında bilgilendirme yapıldı, çocukların eğlenceli vakit geçirebilmeleri için Özgür Bal ve Ayşe Bal’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Hacivat ve Öğretmen’’ isimli tiyatro gösterisi sergilendi.
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK yaptığı konuşmada; ‘Sayın Kaymakamım, değerli misafirlerimiz, her zaman ifade ediyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz diyoruz. Geleceği gençlere emanet edeceğiz diyoruz. Gençlerimiz için yaşanılabilir bir ülke bırakalım diyoruz. Bugünde doğa olgusuyla birlikte gençlerimizle birlikte olmaktan gerçekten çok mutluyuz. Hem ilçe içinde, hem de diğer ilçelerimizden gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, hoşça vakit geçirmenizi temenni ediyorum.’ dedi.
Kaymakam Adem Çelik ise konuşmasında, “Çocuk ve Doğa Şenliğinize hepiniz hoş geldiniz. Çocuklarımız bugün çocuk, yarın büyüyecekler, yarın bizlerin olduğu yerlerde onlar olacaklar. Çocuk ve doğa şenliği rehabilitasyon merkezi çocukları ve bizim ilköğretim okulu öğrencilerimizle birlikte Eğirdir'imizde bugün çok güzel bir hava oluşturdu. Eğirdir cennetten bir köşe. Bu güzelliğin keyfine hep birlikte varalım istiyorum. Böyle anlamlı bir projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.
Kaymakam Adem Çelik ve eşi Ayşe Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök ve beraberindekiler misafirlerle yakından ilgilendiler, sohbet edip bol bol fotoğraf çektirdiler.
Daha sonra mini club gösterisinin ardından çocuklarımıza kurulan eğlence parkında çocuklar doyasıya eğlendi. Çocuklara verilen öğle yemeği, dondurma ve elma ikramından sonra Hayvanat Bahçesi gezisiyle etkinlik sona ermiştir.
Eğirdir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Jale Gözübenli ise yaptığı açıklamada; ‘İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi Sakinleri ve Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi personelleri, 2012-2016 yılları arası Uluborlu İlçe Kaymakamı olarak görev yapan Kaymakamımız Adem Çelik’i makamında ziyaret etti. Daha sonra toplu şekilde Eğirdir Belediyesi Elektrikli Tekne turu yapıldı. Isparta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Isparta çocuk evleri, Tönge Isparta engelsiz yasam merkezi, umut evleri çalışanları ve sakinleri, Yalvaç SHM Müdürlüğü SED grubu, İbrahim Ethem Erbil Rehabilitasyon Merkezi Sakinleri ve Uluborlu Sosyal Hizmet Merkezi personelleri SED grubu, BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ misyonumuza uygun olarak yanımızda olmuşlardır bu bize güç ve onur vermiştir katılım sağlamıştır. Bu programın gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Eğirdir Kaymakamımız Adem Çelik ve Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’e ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.