EĞİRDİR’DE ‘19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ’ KUTLANDI

EĞİRDİR’DE ‘19 EKİM MUHTARLAR

GÜNÜ’  KUTLANDI

19 Ekim 2020 Muhtarlar Günü Kutlama Programı bugün sabah saat 10.00’de Hükümet Meydanında Atatürk Anıtında gerçekleşti.

Programa Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK, İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman SARPDAĞ,  Özel İdare Müdürü M. Selim MÜFTÜLER, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ARMUTOĞLU, Daire Müdürleri ve çok sayıda köy ve mahalle muhtarı katıldı.

Köy ve Mahalle Muhtarlarının Atatürk Büstüne çelenk sunmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar adına Yeni Mahalle Muhtarı Özer ÖZTÜRK yaptı. ÖZTÜRK konuşmasında; ‘GEÇMİŞİ 1829 YILINA DAYANAN MUHTARLIK MÜESSESESİ ÜLKEMİZDE YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİNİ OLUŞTURMAKTADIR. MUHTARLARIMIZ VE MUHTARLIK MÜESSESESİNİN İHTİYAÇLARI, KARŞILAŞTIKLARI SORUNLAR VE BU SORUNLARA YÖNELİK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ İLE BU MÜESSESENİN TARİHSEL BAĞLARINI KORUYARAK GELECEĞE İLİŞKİN VİZYONUN BELİRLENMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALARIN YÜRÜTÜLMESİ AMACIYLA 19 EKİM GÜNÜNÜN MUHTARLAR GÜNÜ OLARAK BELİRLENMESİ UYGUN GÖRÜLMÜŞTÜR .

MUHTARLAR GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE ÇALIŞIRLAR. YEREL YÖNETİMLERİN EN ALT BİRİMİ OLMASI HASEBİYLE HALKIMIZA ÇOK YAKIN OLUP, ONLARIN SOSYAL HAYATINA BİREBİR TANIKLIK ETMEKTEDİRLER. ELEKTRİK, SU, KANALİZASYON, GİBİ ALT YAPI ÇALIŞMALARINDAN DÜĞÜN VE CENAZEYE KADAR ÇOK GENİŞ BİR YELPAZEDE VATANDAŞIN TALEPLERİNİN BİRİNCİ DERECEDE KARŞILANMASI VE DEVLET İLE VATANDAŞ ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ OLUŞTURDUKLARI HİÇBİR ZAMAN UNUTULMAMALIDIR. MUHTARLARIN MAHALLELERİN VE KÖYLERİN SORUNLARINI ÇÖZÜME KAVUŞTURMAKTA ÖNEMLİ BİR ÇÖZÜM ORTAĞI OLDUĞU MAHALLESİ VE KÖYÜNÜN GELİŞİMİ VE DEĞİŞİMİ HUSUSUNDA EMEĞİNİ ESİRGEMEYEN GEREK MİLLETİ, GEREKSE DEVLETİ TEMSİL GİBİ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YÜRÜTTÜKLERİ KUŞKUSUZDUR.

SEÇİLEREK GÖREVE GELEN MUHTARLARIMIZ, DEMOKRASİNİN ÇEKİRDEĞİ DENİLEBİLECEK BİR ÖZELLİĞE SAHİPTİRLER. BİR YANDAN KÖY VE MAHALLE SAKİNLERİNİN DEVLET KURUMLARIYLA İLİŞKİLERİNDE ARACI BİR ROL OYNARKEN, DİĞER YANDAN DA ÇAĞDAŞ KAMU YÖNETİMİ ANLAYIŞININ EN TEMEL İHTİYAÇLARINDAN  BİRİ OLAN KATILIMCILIĞIN  SAĞLANMASINDA,  ÖNEMLİ BİR  GÖREVİ YERİNE  GETİRMEKTEDİRLER.  MİLLETİMİZİN TERCİHİNE, TEVECCÜHÜNE, İTİMATINA, MAZHAR OLMAK, GERÇEKTEN  RÜTBELERİN EN BÜYÜĞÜDÜR. DEMOKRASİMİZİN VAZGEÇİLMEZ MİHENK TAŞI OLAN MUHTARLARIMIZ HALKIMIZIN TERCİHİ VE SEÇİMİYLE İŞBAŞINA GELMİŞ, SON DERECE ÖNEMLİ BİR MAKAMDA BULUNMAKTADIRLAR.

BURADA PANDEMİ SÜRECENİ DE DEĞİNMEDEN GEÇEMEYECEĞİM. İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ PANDEMİ SÜRECİNDE MASKE, SOSYAL MESAFE VE HİJYEN ÜÇLÜSÜ BAŞTA OLMAK ÜZERE TEDBİRLERE TAM UYUM SAĞLANMASI HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR. BU TEDBİRLERİ GÖREVLİ BULUNDUĞUMUZ MAHALLE VE KÖYLERİMİZDE VATANDAŞLARIMIZA ANLATMAK, UYARMAK VE TAKİBİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞMAK BİZLER İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ OLDUĞUNUN BİLİNCİ İÇERİSİNDEYİZ. VATANDAŞLARIMIZIN DA ÖZVERİSİ İLE REHAVETE KAPILMADAN, ALINAN TEDBİRLERE RİAYET EDEREK İNŞALLAH BU ZOR SÜRECİ HEP BİRLİKTE ATLATACAĞIZ. KAYBETTİĞİMİZ CANLARA ALLAHTAN RAHMET, AİLELERİNE SABIR, HASTALARIMIZA ŞİFALAR DİLİYORUM. TÜM MUHTAR ARKADAŞLARA BURADAN TEŞEKKÜR EDER, BU YIL ALTINCI KEZ KUTLANAN MUHTARLAR GÜNÜNÜ TEBRİK EDER, SAYGI VE SELAMLARIMI SUNARIM. ’ ’ İfadelerini kullandı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Yazla Mahallesi Öğretmenevi Çay Bahçesinde devam etmesi planlanan program yağışında olması nedeni ile iptal edildi.