‘YEŞİL BAYRAK’LI OKULDAN BELEDİYE BAŞKANIMIZ VELİ GÖK’E TEŞEKKÜR.

EĞİRDİR’İN İLK VE TEK ‘YEŞİL BAYRAK’LI OKULUNDAN

BELEDİYE BAŞKANIMIZ VELİ GÖK’E TEŞEKKÜR.

İlçemiz Atatürk İlkokulu  12 Ekim 2018 tarihinde Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) bünyesinde yürütülen Eko-Okullar Programına Okul  Müdürü Yalçın BOZOĞLU öncülüğünde Müdür Yardımcısı Müyesser KUŞ ve  Sınıf Öğretmeni Meral ÇİNGİR koordinatörlüğünde dahil oldu.

12 Ekim 2018 tarihinden bu güne kadar geri dönüşüm konusunda çalışmalarını yürüttü. Bu kapsamda Eğirdir Belediyemiz ve ASL Geri Dönüşüm firması ile koordineli çalışmalar yürüterek Doğal Çevre olma yolunda öğrenci ve velilerimize koordinatör öğretmenlerimiz ve eko tim tarafından bilinçlendirici faaliyetler planlandı. Yapılan  bütün çalışmalar dönem raporları ile TÜRÇEV'e sunuldu. Yapılan çalışmaları olumlu bulan Vakıf 16.06.2020 günü itibari ile okulumuza ‘YEŞİL BAYRAK’  vererek Çevreci Okul olduğumuzu tescilledi.

Çevreci Okul olma yolunda aldığımız Yeşil Bayrağa uzun yıllar sahip olmak amacı ile projemize 2020-2021 yılında da geri dönüşüm çalışmalarının yanında ek planlamalar ile devam edileceğini öğrendik.

Atatürk İlkokulu İlçemizde ‘YEŞİL BAYRAK’ alan ilk ve tek okul olmanın sevincini yaşıyor. Okul yöneticileri Eko okullar programı yıllık çerçeve planı faaliyetlerini yürütme sürecinde kendilerine  sürekli olarak destek veren Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü  Ahmet ARMUTOĞLU’na, Eğirdir Belediyemiz Çevre Mühendisi Pınar KESİKTAŞ’a  ve  Eğirdir Belediye Başkanımız Veli GÖK’e  sonsuz teşekkür ettiklerini belirttiler.